HAFİF ÇELİK YAPI SİSTEMLERİ - ÇELİK EVLER
Eviniz için en iyi kalitede ki malzemeyi en uygun fiyatlar ile sunmaktayız. Buradan firmamızın inşaat süreci standartlarını ve aşamalarını takip edebilirsiniz.
Temel Betonu Stabilize edilmiş zemin dolgu üzeri grobeton , geomembran ve 40cm kalınlığında radye temel için projesine uygun olarak demir imalatları , topraklama ,elektrik ve tesisat boruların yerleştirilmesi aşamasından sonra uygun dozajda beton dökümü yapılmaktadır.Sonrası Xps polistren 3cm lik izolasyon tabakası üzeri ,uygun dozajda (c25) 10cm şap betonu atılarak , evin temel imalatları tamamlanmış olur .
Temel zemin kat altı takip eden izolasyon uygulamaları aşağıdaki gibidir:
-
Flint coat
-
Bitumen felt 4 mm
-
Damp proof membrane – 5 mm
ÇELİK KONSTRUKSİYON
Çelik konstrüksiyon karkas imalatı, Yeni Zellanda FrameCad firmasının hafif çelik profil teknolojileri ile gerçekleştirilmekte olup , farklı duvarlar için farklı boyuttaki C profil kesitleri ve ebatları aşağıdaki gibidir.
İç Duvarlar and Kat arası döşeme kirişleri – C89mm x 41mm x 0.75mm and C89mm x 41mm
Dış Duvarlar – C150mm x 41mm x 1.15mm
ÇELIK EKONOMIKTIR
Ön üretimli, fabrikasyon taşıyıcı elemanlar, düşük fiyata yüksek kalite sağlamakta ve inşaat süresini çok kısaltmaktadır. Çelik, taşıma kapasitesinin ağırlığına oranı en yüksek olan malzemedir. Çeliğin yüksek taşıma kapasitesi sayesinde çelik yapı elemanları, daha küçük kesit ve ölçülerde, daha hafif ve mükemmel kalitelerde üretilmektedir. Çelik yapılarda taşıyıcı eleman boyutları, ahşap ve betona göre çok daha küçük olduğu için, çok daha fazla kullanım alanı elde edilmektedir.Bu da, yapı alanının daha verimli kullanılmasını sağlamaktadır. Fiyat dengesi ve kısa yapım süreleri, insanların daha erken yerleşmelerine imkan vererek daha az kira, faiz ve maliyet avantajı elde etmelerini sağlamaktadır.
ÇELIK DEPREME DAYANIKLIDIR
Çelik, yüksek mukavemeti, esnekliği ve hafifliği sayesinde, depreme karşı en dayanıklı inşaat malzemesidir. Hafif olması, aldığı darbelere kırılmadan karşı koyabilmesini sağlamaktadır. Deprem kuvvetini azaltacak tek unsur, yapının hafifletilmesidir. Çünkü yapının kütlesi ne kadar büyük olursa, depremin, üzerinde uygulayacağı kuvvet de o kadar büyük olacaktır. Çelik evler betonarme yapılara oranla yaklaşık 5 kat daha hafiftir. Bu da binaya gelen deprem yükünün, 5 kat daha az olması demektir.
ÇELIK ÇEVRECİDİR
Çelik, dayanıklı ve tekrar kullanılabilen bir malzemedir. Çelik binaların sökülmesiyle çıkan malzeme, geri kazanılmaktadır. Hafif çelik malzemeden yapılan bir binanın iskeleti 7-8 hurda otomobilden elde edilebilmektedir. Buna karşılık, benzer bir yapıyı ahşaptan yapmak için yaklaşık 50 ağacın kesilmesi gerekmektedir.
ÇELIK HIZLIDIR
Temel ve subasman haricinde, betona ihtiyaç olmadığı için çelik konstrüksiyonun montajı, hava şartlarına bağlı kalmaksızın çok hızlı yapılabilmektedir. Bu da sermaye ihtiyacının azalmasına ve inşaat maliyetlerinin düşmesine imkan sağlamaktadır. 200 m2 bir evin montajı 7 gün gibi kısa bir sürede tamamlanabilmektedir.
ÇELİK KALİTELİDİR
Tüm dünyada uluslararası standartlarla belirlenmiş özelliklerde üretilen ve tamamen endüstriyel bir ürün olan çeliğin kalitesi, üretiminin her aşamasında kontrol edilerek belgelenmektedir. Yapımcı ya da kullanıcı, malzemenin fiziksel özelliklerine müdahale edememektedir. Teorik hesap değerleri de uygulamada da aynen geçerli olmaktadır. Betonun içine gizlenmediğinden, projeye ve standartlara uygunluğu her zaman denetlenebilirle imkanı sağlamaktadır.
GALVANİZ ÇELİK PASLANMAZ
Hafif çelik taşıyıcı üretiminde, galvaniz kaplı çelik kullanıldığından korozyon direnci yüksektir, paslanma olmamakta; ahşaptaki gibi çatlama, zamanla sehim verme ve böceklenme yaşanmamaktadır. Arev Çelik evlerinde kullanılan çelik, uluslararası standartlarda ve kalitede galvanizli çelikten oluşmaktadır.
ÇELIK ESNEKTIR
Hızla değişen yaşam tarzımızın mekanlarımıza uyumu, çelik yapılarda daha kolay ve ekonomik olarak sağlanabilmektedir. Yıllar sonra oluşabilecek koşullara göre taşıyıcı olmayan bölme duvarlar kaldırılarak veya yerleri değiştirilerek, ihtiyaçlarınız karşılanabilmektedir.
ÇELIK TEHLİKE OLUŞTURMAZ
Çelik konstrüksiyon diğer taşıyıcı sistemlerden farklı olarak, yıldırıma karşı tehlike oluşturmaz. Çünkü koruma tesisatı, toprağa giden bir yol oluşturarak patlama, ufak çaplı yangın ve yaralanma risklerini ortadan kaldırmaktadır
DIÅž DUVARLAR:
Dış duvarlar – içerden dışarıya doğru katmanlar:
-
Vidiwall by Knauf –Elyaf takviyeli alçıpanlar – 12.5 mm kalınlık / Yoğunluk 1250 kg/m3, Su yalıtım direnç faktörü μ ~ 18, Yangına dayanımı acc. to EN 13501-1 A2 s1d0
-
OSB su geçirmez sınıfı 3–9mm
-
Ses ve ısı yalıtımı sağlayan çift katman 10cm Taşyünü katmanı , 15 cm lik çelik karkas profil çerçeve arasına yerleştirilir. /Isı iletkenlik hesap değeri: λ = 0.040 W/m2K /
-
Galvanizli 3cm çelik kontrüksiyon duvar profıllerı
-
Betopan Knauf – Aqua Panel – 12.5 mm
-
XPS-EPS termal katman
-
Mantolama filesi
-
Sıva
-
Dış cephe kaplama malzemeleri müsteri tercihine göre dekoratif sıva , boya yada siding ,sandviç panel vb. çeşitlilik gösterebilir.
İç Duvarlar
İç duvar katmanları:
-
Vidiwall by Knauf – Elyaf takviyeli alçıpanlar – 12.5 mm kalınlık / Yoğunluk 1250 kg/m3, Su yalıtım direnç faktörü μ ~ 18, Yangına dayanıklılık acc. to EN 13501-1 A2 s1d0
-
OSB plaka
-
Hafif çelik iç duvar profilleri
-
Ses ve ısı yalıtımı sağlayan tek katman 5cm Taşyünü katmanı , 15 cm lik çelik karkas profil çerçeve arasına yerleştirilir. /Isı iletkenlik hesap değeri: λ = 0.040 W/m2K /
-
OSB plaka
-
Alçıpan plaka
-
Alçı Sıva tabakası
-
Boya tabakası
Katlar arası döşeme kontrüksiyonu
Çelik kafes kirişler ile oluşturulan döşemeler, 16 mm kalınlıkta OSB veya fibercement ile kaplanmaktadır. Fibercement levhalar üzerine, döşemede ses yalıtımı amacıyla ses yutucu şilteler serilmektedir. Bu şiltelerin üzerine isteğe göre parke yada halı uygulaması yapılmaktadır. Banyo, tuvalet gibi ıslak mekanlarda ise suya dayanıklı döşeme kaplamalarının üzerine, su yalıtımı uygulaması yapılarak, seramikle kaplanmaktadır. Döşeme kirişlerinin oluşturduğu boşluklara ise taşyünü levhalar ve extürize polistren levhalar serilerek, iki kat arası ses yalıtımı sağlanmaktadır.
-
Kafes kiriÅŸ makaslar 40 cm , 40-50 cmlik mesafe ile yerleÅŸtirilir.
-
Ses yalıtım bandı
-
Metal saç güverte ve 7-10 cm lik beton tabakası
-
Döşeme kiriş kafes arasına ses ve ısı ızolasyonları.Taşyünü 5cm kalınlık
Eğimli Çatı Kontrüksiyonu:
-
Çelik makas kirişleri her 40-50 cm arayla
-
Suya dayanıklı OSB katmanı 3 – 11 mm
-
Su yalıtım membranı – 2mm
-
XPS ısı ızolasyonu 3 cm
-
Çatı kiremitleri veya şingıl
-
Ses ve ısı izolasyonu için taş yünü– 5 cm /Isı iletkenlik hesap değeri: λ = 0.040 W/m2K / metal profil cerceve arasına yerleştirilir
Çatı Kontrüksiyonu
Çelik yapı, eğimli çatı panelleri ve makaslarla oluşturulan çatı strüktürü, 11 mm'lik OSB panelleriyle kaplanmaktadır. OSB kaplama ile elde edilen bu yüzey üzerine, tek kat yada iki kat su yalıtım membranı serilmektedir. Çatı kaplama malzemesi olarak istenilen renk ve dokuda, shingle, su yalıtım mambranı üzerine kaplanmaktadır. Isı yalıtım malzemesi ise, tavan yoksa çatı panellerinin arasına; tavan varsa tavan üzerine serilerek uygulanmaktadır. Tavan yada çatı iç yüzeyi, buhar kesici membranlarla kaplandıktan sonra alçıpan levhalarla kaplanmaktadır. Alçıpan levhaların birleşim derzleri, alçı sıva ile doldurulduktan sonra boya veya duvar kağıdı ile kaplama yapılabilmektedir
Düz Çatı Kontruksiyonu :
-
40-50 cm arayla yerleştirilmiş çelik kiriş makaslar 40 cm
-
Metal galvaniz saç güverte A34/06
-
Düşük dozaj beton katmanı 10 cm
-
Ses ve ısı izolasyonu için taş yünü– 5 cm /Isı iletkenlik hesap değeri: λ = 0.040 W/m2K / metal profil cerceve arasına yerleştirilir
-
Çümento esaslı yalıtım 3 katman veya bitüm esaslı izolasyon.
Sıhhi Tesisat Montajları:
Çatı imalatları tamamlandıktan sonra tesisat ve elektrik sistemlerinin montajı başlar.
DUVAR BORULAMA SİSTEMİ : Duvar içine döşenmiştir
TEMÄ°Z SU BORUSU : Polipropilen Boru
PİS SU BORUSU : PVC Pilsa / Ege Yıldız / Fırat Plastik
ARMATÜRLER : Süperstar veya muadili
VİTRİFİYELER : Eczacıbaşı(Norm serisi)
Banyo ve mutfaklarda gereksinim duyulacak sıcak suyun kombi cihazından elde edileceği prensibi ile borulama imalatının yapılacağı kabul edilerek teklif hazırlanır. Kullanım suyu hattından polipropilen (PPRC) temiz su borusu, atık su tesisatında geçme muflu contalı ekli sert PVC pissu borusu kullanılmak koşulu ile borulama, vitrifiye malzeme, kromajlı malzeme (musluklar) ve akrilik küvetler ve akrilik duş tekneleri teklif kapsamındadır.
Zemin kattaki WC hacimindeki lavabolara sadece soğuk su tesisatı diğer lavabolara sıcak+soğuk su tesisatı hattı çekilir. Kombi cihazı ve aksesuarlar (Duşa kabin, etejer, ayna, kağıtlık, sabunluk, havluluk, askılık vs) kullanıcının zevkine göre değişiklik arz edeceğinden kullanıcı alımına bırakılarak teklif kapsamı dışında tutulmaktadır.
Pis ve temiz su tesisat boruları binanın 1,00 m dışına kadar çıkartılıp bırakılır.
Elektrik Tesisat Montajları:
SAYAÇ TABLOSU : Bina dışında 0,2 m2 sıva altı fırın boyalı sac tablo içinde 3×25 A anahtarlı otomat sigorta, 300-500 A / 4×25 A kaçak akım koruma anahtarı, trifaze sayaç
KONUT DAĞITIM PANOSU : 5A 24 lü otomatik sigorta kutusu içinde 3×25 A anahtarlı otomatik ana sigorta 30 A/4×25 A kaçak akım koruma anahtarı, akım anahtarı, linyeler için bir fazlı anahtarlı otomatik sigorta (siemens veya muadili)
TOPRAKLAMA SİSTEMİ : Bina temelde kafes şeklinde galvanizli şerit lama ile çevrilerek galvaniz topraklama levhaları ile topraklanır. Elektrik sistemi topraklamasında bakır kaplamalı çelik topraklama kazıkların ve bakır kablolar kullanılmaktadır.
AYDINLATMA ARMATÜRLERİ : Bina girişinde ve teras da ablik veya sarkıt armatürler, banyolarda tavan armatürleri, merdivenlerde duvar ablik veya tavan armatürleri, balkonlarda tavan armatürleri kullanılır.
ANAHTAR VE PRİZLER : Gerekli yerlerde Vİ-KO, Metesan gömme tip anahtarlı komütatör , topraklı priz
SORTİLER : Linyeler ve priz sortileri 2,5 mm aydınlatma sortileri 1,5 mm NYM tipindeki kablolar siemens veya muadilidir.
TELEFON SİSTEMİ : Her konutta bir adet telefon dağıtım kutusu iki adet sıva altı telefon prizi ve her priz için iki çiftlik kablo ile dağıtım kutusu ve prizler arası kablolama yapılır. Harici hatların girişi için telefon kutusundan bina dışına boş boru bırakılır.
TV SİSTEMİ : İki adet sıva altı TV prizi RG 59-V6 kablolar ile uygun bir yere konacak olan TV buatları ile prizler arası kablolama yapılır. Kablolu TV veya merkezi anten sistemi girişi için ana buat ile bina arasına boş boru montajı yapılır.
KAPI ZÄ°LÄ° TESÄ°SATI : Zil butonu, zil, zil trafosu ve kablosu montaj edilir.
DUVAR BORULAMA SİSTEMİ : Duvar içinde antigron olarak döşenmiştir
KABLOLAR : Siemens veya muadili
ANAHTARLAR : Metesan veya Vi-Ko
Tüm malzemeler TSE belgeli olmak koşulu ile yapılmaktadır.
Kullanıcının zevkine göre değişiklik arz eden aydınlatma armatürleri (Yatak odası, salon, hol, mutfak) ile bina harici hatların temini (Enerji, Telefon, TV sistemi, Anten, Santral, Yükseltici, Çevre, Yol aydınlatma) teklif kapsamı dışında tutulur.
TİPİK ÇELİK EV SİSTEM DETAYI
GALERÄ°